Leuke sites met ideeën voor jou bruiloft

Jullie gaan trouwen en zoeken ideeën voor jullie bruiloft, hier wat tips.

Als je vrienden al getrouwd zijn heb je vast wel in je hoofd, ja dat wil ik ook of nee, dat sla ik over. Als we dit of dat zo doen, gaat dat beter bij ons passen.
Er zijn genoeg sites die leuke tips geven voor een bepaalde bruiloft. Hier heb ik er een paar voor je.

www.theperfectwedding.com 

www.weddingplanner.nl 

www.weddingchicks.com 

www.lovemydress.net 

www.bruiloftinspiratie.nl 

www.trouwen-bruiloft.nl 

www.greenweddingshoes.com 

Pinterest zit vol ideeën voor jou bruiloft

Op mijn site schrijf ik regelmatig een blog met leuke ideeën die ik op bruiloften zie, of ik denk mee met het bruidspaar, van het ene idee komt het ander. Lees mijn blog over leuke ideeën voor jullie trouwdag.

Een andere geweldige bron, is het sociale media platform Pinterest. Hier kun je virtuele prikborden maken.

Ook kun je eindeloos ideeën in inspiratie vinden. Er zijn borden met alleen maar bruidsjurken, bruidstaarten, decoratie of bv een vintage wedding. Maak je eigen borden, past iets niet helemaal, verwijder de pin dan, houd hem up to date.

Als je kijkt op pinterest naar foto’s die je wilt tijdens je fotoshoot, kijk dan vooral naar de sfeer en niet naar de pose, het gaat er vooral voornamelijk om wat bij jullie past.

Dit is mijn pinterest site: pinterest.com/photosandfeelings

De basis voor jullie bruiloft

Het belangrijkste is dat er op een bepaald moment een basis staat, waarmee je verder gaat spelen.
Er is een moment tijdens de planning dat je beter weg kunt blijven van nog meer inspiratie. Mijn ervaring is, dat mensen van gedachte veranderen wanneer de tijd strekt. Helaas is op dat moment de meeste voorbereiding al gepland en het werk al gedaan. Nieuwe ideeën kunnen dan juist nadelig zijn. 

Geniet vooral van de voorbereiding, maak het je niet te moeilijk en vraag eventueel hulp. En soms is het zo less is more…
Wil je heel veel inspiratie, download dan mijn weddingguide op de homepage van mijn site, zodat je je niet meer hoeft af te vragen, hoe kom ik op ideeen voor onze bruiloft.

Veel plezier en succes met het organiseren van jullie bruiloft.

Liefs Vera

bloemen op je bruiloft

In deze blog lees je een tip over het nog meer eigen maken van je bruiloft, met bloemen. Wie wordt daar nou niet vrolijk van.

Hoe kom je erop vraag ik het bruidje. Ik ben een dag van te voren al op de trouwlocatie. Ze zijn nog druk bezig. Het is hard werken met familie en vrienden, echter ook wel een soort van voorpret dat zie ik zo.

En dat is me een plek, de trouwlocatie, wauw. De achtertuin van papa midden in het bos.

“Ik had het lang geleden al gezien en wilde het maken boven onze tafel met zijden bloemen. Echter het was er nooit van gekomen”. Op je trouwdag wordt het werkelijkheid zie je wel. Bovendien zijn sommige dingen zijn gewoon een kwestie van doen. En op je trouwdag is dat wel echt de moeite.

Nou moet ik zeggen, alles was tot in de puntjes verzorgd. Maar een bloemenzee boven de dinertafel, doet zoveel met een ruimte. 

Last minute voorbereiden bruiloft

Het was ontzettend warm de dagen voor en op de trouwdag van dit lieve bruidspaar. Daarom hingen de bloemen dan ook al snel slap. Op de trouwdag zelf, hebben familie en vrienden nog gewerkt aan de bloemenpracht boven de dinertafel. Het zag er prachtig uit tijdens het diner. Zo zie je dat je misschien nog wat hulp nodig hebt last minute, zorg
dat je op iemand kunt rekenen, zodat je niet zelf op je trouwdag nog aan het werk moet.

Nog wat tips voor een idee als deze? Ten eerste zorg dat wat je wilt toevoegen aan moois op je dag bij de sfeer en omgeving past. Ten tweede, vraag een expert om tips of hulp, of zorg dat je al een x een try-out hebt gedaan met je idee. En boven alles, geniet van wat je verzint en maakt voor jullie trouwdag.

Ik ben benieuwd naar meer van dit soort originele ideeën. Als fotograaf wordt ik erg vrolijk van bloemen op je bruiloft. En tot slot ben ik benieuwd wat jou ideeën zijn voor jullie bruiloft?

Meer tips voor leuke ideeën op je bruiloft? Lees de blog met leuke ideeën op je bruiloft. https://photosandfeelings.nl/2020/07/13/leuke-ideeen-voor-jullie-trouwdag/ Een mooie site als greenweddingshoes.com heeft ook toffe ideeën voor bloemen op je bruiloft.https://greenweddingshoes.com/category/diy-ideas/flowers/

Wat ik altijd erg leuk vind bij een bruidspaar op hun bruiloft, is dat ze de dag nog meer eigen maken. Er zijn er natuurlijk honderden, maar ik heb wat leuke tips en ideeën voor je trouwdag.

Initialen

Denk bijvoorbeeld aan de initialen van jullie voornamen. Je laat ze in de kaart terugkomen, maar ook de gehele ‘branding’, dus in de menu’s op leuke houten trouwborden op weg naar het feestadres, de bedankjes etc.

Lieve teksten

Schrijf elkaar een brief waarom hij of zij de ware voor je is. Je kunt het voor jezelf houden, in de video laten verwerken als tekst of  zelfs onder je schoenen laten zetten.

Gastenboek 2.0

Maak een leuke tafel voor het gastenboek, maar laat ze niet alleen hun naam schrijven, maar ook een leuke gebeurtenis die je ooit samen hebt meegemaakt.

Trouwvervoer

Het is al even geleden maar we maakten een roadtrip door Italië en belandden in een bruiloft. Iedereen was op de motor inclusief het bruidspaar.

Wat denk je van een bakfiets of een tandem, iets wat je gasten niet verwachten, als het maar bij jullie past. Ook van die leuke ideeën voor je trouwdag.

Huisdier op zijn/haar best

Staat jullie huisdier waar jullie zo van houden ook op de gastenlijst.
Een das of strikje of een bloemenkrans voor de dames en ze stelen de show,
met deze tip voor je bruiloft.

Familierecepten op je bruiloft

Een menu kun je ook heel persoonlijk houden al komt daar wel wat bij kijken.

Misschien maakt je moeder de beste soep ever en je oma de beste appeltaart die er bestaat. Al is het niet tijdens het diner, wellicht is er een momentje wanneer je van ‘onze familierecpten’ kunt smullen.

Locale gerechten als ideeën op je trouwdag

Trouw je met je geliefde uit een andere provincie, ga voor een lokaal stukje genot.

Het worstenbroodje of de zomerkoninkjes uit Brabant, bolussen of mosselen uit Zeeland en kersenvlaai of aspergesoep uit Limburg.

Bruidsboeket weggeven

Uiteraard kun je gaan gooien met je bruidsboeket.

Maar als je meteen op huwelijksreis gaat, zou je het boeket met mooie speech kunnen geven aan iemand die veel voor je betekent heeft.

Cupido

Nog zo een, is er iemand van jullie vrienden of familie die jullie bij elkaar heeft gebracht, hier wat leuke ideeën? Ten eerste geef hem een ‘speciale behandeling’ door bijvoorbeeld zijn/haar stoel te versieren met bloemen Ten tweede, bij het uitzoeken van de zitplaatsen denkt die persoon wat, waarom in een kleine speech vertel je waarom zijn stoel zo rijkelijk versierd is, geloof maar dat diegene dat nog een paar keer hoort die avond. En ten derde een leuke kleine speech geeft cupido alle kredits.

Themafeest op je bruiloft

Het hoeft niet allemaal even duur te zijn, het aanstaande bruidspaar dat ik mag fotograferen, heeft de halve kringloper opgekocht ( dat is natuurlijk wat overdreven).

Allerlei kopjes en schotels etc van lang geleden voor hun vintage party.

Biertap op je trouwfeest

Is er een biertje dat jullie samen graag drinken? Maak een ‘doe het zelftap’ hoek, kleed het stoer aan en iedereen wil de hele avond die hoek in.  

Verzoekje

Jullie DJ krijgt het druk wanneer je daggasten vraagt om hun speciale verzoekje die avond te draaien, met of zonder tekst.

Een welgemeend bedankje

Je kunt een bedankje geven bij vertrek, maar wat ook erg leuk is, is een oprechte boodschap om de gasten te bedanken dat ze aanwezig zijn. Met een doorzichtig bord een leuk geschreven tekst tof gestyled heb je een leuke eyecatcher.

Er zijn zoveel leuke ideeën voor je trouwdag, wil je ze zien?

Bekijk de trouwfoto’s van deze bruidsparen https://photosandfeelings.nl/bruiloft

Kijk op mijn pinterestbord, ( op het bord, leuke ideeen voor jullie bruiloft). nog zo’n leuke plek om toffe ideeën op te doen.

https://pin.it/6ogQdB5

Het uur voor zonsopgang en het uur na zonsopgang, zijn de mooiste uurtjes van de dag als het zonnetje zich laat zien. Het wordt ook wel het magisch uurtje genoemd.

Nou is dat uurtje wel een beetje figuurlijk, het verschilt per land, de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. Hoe dichter bij de evenaar hoe korter het gouden uur.

Om even met cijfers te gooien, wanneer de zon 6 graden boven de horizon staat, begint het gouden uur. 

Er is geen ander moment van de dag waarin je zoveel sfeer in een foto kunt krijgen van de natuur.

Het maakt de foto’s ook echt een beetje magisch. De huidtonen zijn ook zo mooi, je huid ziet er warmer en zachter uit, omdat het licht ook zachter is.

Het zonlicht baant zich een langere weg door de atmosfeer die dan een diffuus licht geeft.

Je vermijdt ook de harde schaduw in de ogen. Met onze ogen kunnen we die van een ander zien door te corrigeren, een fotocamera kan dat niet.

Overbelichte delen heb je ook niet, denk bv aan lichtvlekken op kleding of het hoofd.

Ja, als je een beetje romantisch bent is dit het moment. De fotograaf speelt met het licht door bv toch voor een klein tegenlicht te zorgen met bv een wit scherm, of helemaal niet omdat de pose zo sterk is en je wel begrijpt wat er in het gezicht gebeurd, je houdt een kleine afstand in dat intieme moment.

Ook is het gouden uur het perfecte moment om silhouetten te fotograferen. Silhouetten zijn een dramatische vorm van tegenlicht. Door het onderwerp, jullie te plaatsen tussen de fotograaf en de zon krijg je een silhouet foto.

Je leest en ziet het, een golden hour shoot is de moeite waard.

kredits voor deze lieve aanstaande papa en mama, Nicole en Niels,
de foto’s zijn gemaakt bij de Strijbeekse Heide in Strijbeek.

Ontzettend leuk dat je elkaar het jawoord gaat geven. Welke jurk gaat het worden, wie nodig je uit, waar ga je feesten, welke muziek past bij jullie op jullie trouwdag en … welke fotograaf.

Hier wat tips voor het kiezen van een trouwfotograaf.

Je tijdlijn

Hoe gaat je dag verlopen, ga je ook voor een avondfeest en is jou trouwfotograaf daarin gespecialiseerd. Is het een lange dag, dan heeft het ook met budget te maken.

Een tijdlijn hoeft niet van af het begin duidelijk te zijn maar in een gesprek kun je geholpen worden door vragen zoals, zijn er speciale momenten op de dag  bv door een speciaal persoon. Ga je daar nog iets speciaals mee doen. Misschien feest je wel 2 dagen, er is zoveel mogelijk tegenwoordig.

Is er een match

Je moet vertrouwen hebben in de persoon die voor je staat, er moet een klik zijn. Trouwfoto’s kun je maar een keer maken.
Wat zijn jou wensen, denk je dat de fotograaf die waar kan maken.

Geniet je van de website, ziet het er professioneel uit.
Een gesprek via Skype of aan tafel, zorgt ervoor dat je zeker weet of je de juiste keuze maakt.

Spreekt de style je aan

Je hebt de klassieke bruidsfotograaf, deze fotograaf zorgt dat alle traditionele foto’s worden geschoten met een  geposeerde fotoshoot.

De fotojournalist, deze fotografeert precies zoals de dag loopt zonder poseren en  enige inbreng.

Een combinatie van deze twee, foto journalisme in combinatie met klassieke trouwfotografie.

Een deel van de dag wordt gefotografeerd zoals de dag loopt en de fotoshoot is net wat meer geënsceneerd.

Fashion bruidsfotografie, hierbij draait het vooral om het bruidspaar, de foto’s zijn wat dramatischer en de nadruk ligt op glossy en gestyled.

Wat past bij jullie, wat vind je mooi, met bijvoorbeeld pinterest  ga je je style ontdekken.

Spreken de foto ’s je aan op een website, kijk  dan vooral naar een hele bruiloft en niet de allerbeste foto van een dag. Bij een professionele trouwfotograaf kun je vrijblijvend langskomen en trouwalbums bekijken, zo weet je zeker wat je kunt verwachten.

Wil je een videograaf? Vraag gerust naar de mogelijkheden die ik kan bieden, fotografie en videografie in één.

Veel succes,

Liefs Vera

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.