Newborn fotografie of Newborn lifestyle fotografie?

newborn fotografie

Twijfel je wat bij je past als jij je hummeltje newborn fotografie of newbornlifestyle fotografie?
Ik ga je uitleggen wat het verschil is tussen newborn en newbornlifestyle.

Ten eerste is het belangrijker om een shoot te regelen dan is dan welke shoot het wordt.
Want wat zijn ze toch maar heel even echt baby!!! Ten tweede gaan de weken voor een ‘pasgeboren’ moeder ook echt zo snel.

Newborn fotografie

Een lief klein baby’tje. Slaperig en zacht op een zachte egale achtergrond met een klein mutsje of haarbandje. Met een omslagdoek of zelfs in adam kostuum. Rustig slapend met de handjes gevouwen onder de wangetjes. Rimpeltjes en plooien zijn te zien. Nog maar een paar dagen oud. In een pose die ze gewend zijn, opgerold net als in de buik. Nog heel slaperig die eerste weken en dus makkelijk ‘kneedbaar’. Dit is een geposeerde fotosessie voor pasgeboren kindjes. De zogenaamde newborn.

Newborn vindt plaats in de fotostudio of bij jullie  thuis, binnen 5 tot 14 dagen na de geboorte. Het kleintje ligt op een beanbag. Een heel groot veilig kussen en de achtergrond bestaat uit dezelfde achtergrond waar het kindje op ligt. De temperatuur van de kamer is 25 graden. Het mooiste licht is het daglicht met een raam vanuit het noorden.

Newborn lifestyle fotografie

Newborn lifestyle fotografie is natuurlijker en voelt intiemer aan. De kleine details in een kinderkamer. Een huisdier, broertjes en zusjes en natuurlijk de ouders zijn erbij betrokken. Het gaat hier dus niet om de perfecte pose. Het gaat om de interactie tussen de baby en waar zijn wiegje staat.

De kleine ligt in zijn/haar bedje. Wordt uiteraard gekroeld en veel vastgehouden door de ouders. Daarnaast gaat het misschien zelfs in badje. En op het grote bed worden de eerste mooie familiefoto’s gemaakt. Valt het kindje echter in slaap en je wilt een newborn fotografie pose, dan gaan we die zeker maken.

Kijk in de babygallery bij overige shoots naar meer mooie foto’s. https://photosandfeelings.nl/overige-shoots

Nog veel meer leuks vind je op mijn pinterest bord.
https://nl.pinterest.com/photosandfeelings/newborn-lifestyle-fotografie/

Vraag mijn magazine aan over mijn newborn fotografie

Ik heb leuke tip voor je. Vraag mijn zwangerschaps en newborn magazine aan vol met leuke tips en tricks over de leuke tijd die komen gaat. Te verkrijgen via mijn contactpagina.
https://photosandfeelings.nl/contact

Newbornfilm

En dan heb ik nog iets heel tofs. Ik maak tijdens een newbornlifestyleshoot ook films het laatste jaar. In het magazine vind je ook daarover informatie. Geluidjes, lieve beweginkjes, ach het is gewoon te lief.

filmpje: https://youtu.be/2_JAuIBjK48

Wie weet tot ziens,

Liefs Vera

Apr 8, 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *