Fotograferen in het gouden uur

fotograferen in het gouden uur

Fotograferen in het gouden uur wanneer is dat?

Het uur voor zonsopgang en het uur na zonsopgang, zijn de mooiste uurtjes van de dag als het zonnetje zich laat zien. Het wordt ook wel het gouden uur genoemd.
Nou is dat gouden uur wel een beetje figuurlijk, het verschilt per land, de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. Fotograferen in het gouden uur rond de evenaar is maar een hele kort gouden uur. Hoe dichter bij de evenaar hoe korter het gouden uur.
Om even met cijfers te gooien, wanneer de zon 6 graden boven de horizon staat, zit in ‘the golden hour’.

Waarom fotograferen in het gouden uur?

Er is geen ander moment van de dag waarin je zoveel sfeer in een foto kunt krijgen van de natuur. Het maakt de foto’s ook echt een beetje magisch. De huidtonen zijn ook zo mooi, je huid ziet er warmer en zachter uit, omdat het licht ook zachter is. Het zonlicht baant zich een langere weg door de atmosfeer die dan een diffuus licht geeft.
Je vermijdt ook de harde schaduw in de ogen. Met onze ogen kunnen we die van een ander zien doordat onze ogen corrigeren, een fotocamera kan dat niet. Overbelichte delen heb je ook niet, denk bv aan lichtvlekken op kleding of armen, erg storend als dat wel het geval is.

Ja, als je een beetje romantisch bent is dit het moment. Als fotograaf speel ik met het licht door bv toch voor een klein tegenlicht te zorgen met een wit scherm, of helemaal niet omdat de pose zo sterk is en je wel begrijpt wat er in het gezicht gebeurd, je houdt een kleine afstand in dat intieme moment.

Silhoueten

Ook is het gouden uur het perfecte moment om silhouetten te fotograferen. Silhouetten zijn een extreme vorm van tegenlicht. Door het onderwerp, jullie dus, te plaatsen tussen de fotograaf en de zon krijg je een silhouet foto. Je leest en ziet het fotograferen in het gouden uur is de moeite waard.

Fotolocatie Strijbeekse Heide

Credits voor deze lieve aanstaande papa en mama, Nicole en Niels,
de foto’s zijn gemaakt bij de Strijbeekse Heide in Strijbeek. Een hele mooie locatie voor een fotoshoot in de natuur.

Wil je meer sfeerfoto’s zien kijk op mijn instagram account: https://www.instagram.com/photos_and_feelings_vera/

Trouwfoto’s op mijn website bekijken: https://photosandfeelings.nl/bruiloft
Overige foto’s van Photos & Feelings: https://photosandfeelings.nl/overige-shoots

Wie weet tot een prachtig gouden uurtje

Lieve groet,

Vera

Jul 13, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *