Ideeën voor je trouwdag

Wat ik altijd erg leuk vind bij een bruidspaar op hun bruiloft, is dat ze de dag nog meer eigen maken. Er zijn er natuurlijk honderden, maar ik heb wat leuke tips en ideeën voor je trouwdag.

Initialen

Denk bijvoorbeeld aan de initialen van jullie voornamen. Je laat ze in de kaart terugkomen, maar ook de gehele ‘branding’, dus in de menu’s op leuke houten trouwborden op weg naar het feestadres, de bedankjes etc.

Lieve teksten

Schrijf elkaar een brief waarom hij of zij de ware voor je is. Je kunt het voor jezelf houden, in de video laten verwerken als tekst of  zelfs onder je schoenen laten zetten.

Gastenboek 2.0

Maak een leuke tafel voor het gastenboek, maar laat ze niet alleen hun naam schrijven, maar ook een leuke gebeurtenis die je ooit samen hebt meegemaakt.

Trouwvervoer

Het is al even geleden maar we maakten een roadtrip door Italië en belandden in een bruiloft. Iedereen was op de motor inclusief het bruidspaar.

Wat denk je van een bakfiets of een tandem, iets wat je gasten niet verwachten, als het maar bij jullie past. Ook van die leuke ideeën voor je trouwdag.

Huisdier op zijn/haar best

Staat jullie huisdier waar jullie zo van houden ook op de gastenlijst.
Een das of strikje of een bloemenkrans voor de dames en ze stelen de show,
met deze tip voor je bruiloft.

Familierecepten op je bruiloft

Een menu kun je ook heel persoonlijk houden al komt daar wel wat bij kijken.

Misschien maakt je moeder de beste soep ever en je oma de beste appeltaart die er bestaat. Al is het niet tijdens het diner, wellicht is er een momentje wanneer je van ‘onze familierecpten’ kunt smullen.

Locale gerechten als ideeën op je trouwdag

Trouw je met je geliefde uit een andere provincie, ga voor een lokaal stukje genot.

Het worstenbroodje of de zomerkoninkjes uit Brabant, bolussen of mosselen uit Zeeland en kersenvlaai of aspergesoep uit Limburg.

Bruidsboeket weggeven

Uiteraard kun je gaan gooien met je bruidsboeket.

Maar als je meteen op huwelijksreis gaat, zou je het boeket met mooie speech kunnen geven aan iemand die veel voor je betekent heeft.

Cupido

Nog zo een, is er iemand van jullie vrienden of familie die jullie bij elkaar heeft gebracht, hier wat leuke ideeën? Ten eerste geef hem een ‘speciale behandeling’ door bijvoorbeeld zijn/haar stoel te versieren met bloemen Ten tweede, bij het uitzoeken van de zitplaatsen denkt die persoon wat, waarom in een kleine speech vertel je waarom zijn stoel zo rijkelijk versierd is, geloof maar dat diegene dat nog een paar keer hoort die avond. En ten derde een leuke kleine speech geeft cupido alle kredits.

Themafeest op je bruiloft

Het hoeft niet allemaal even duur te zijn, het aanstaande bruidspaar dat ik mag fotograferen, heeft de halve kringloper opgekocht ( dat is natuurlijk wat overdreven).

Allerlei kopjes en schotels etc van lang geleden voor hun vintage party.

Biertap op je trouwfeest

Is er een biertje dat jullie samen graag drinken? Maak een ‘doe het zelftap’ hoek, kleed het stoer aan en iedereen wil de hele avond die hoek in.  

Verzoekje

Jullie DJ krijgt het druk wanneer je daggasten vraagt om hun speciale verzoekje die avond te draaien, met of zonder tekst.

Een welgemeend bedankje

Je kunt een bedankje geven bij vertrek, maar wat ook erg leuk is, is een oprechte boodschap om de gasten te bedanken dat ze aanwezig zijn. Met een doorzichtig bord een leuk geschreven tekst tof gestyled heb je een leuke eyecatcher.

Er zijn zoveel leuke ideeën voor je trouwdag, wil je ze zien?

Bekijk de trouwfoto’s van deze bruidsparen https://photosandfeelings.nl/bruiloft

Kijk op mijn pinterestbord, ( op het bord, leuke ideeen voor jullie bruiloft). nog zo’n leuke plek om toffe ideeën op te doen.

https://pin.it/6ogQdB5

Jul 13, 2020

  1. […] tips voor leuke ideeën op je bruiloft? Lees de blog met leuke ideeën op je bruiloft. https://photosandfeelings.nl/2020/07/13/leuke-ideeen-voor-jullie-trouwdag/ Een mooie site als greenweddingshoes.com heeft ook […]

  2. […] Op mijn site schrijf ik regelmatig een blog met leuke ideeën die ik op bruiloften zie, of ik denk mee met het bruidspaar, van het ene idee komt het ander. Lees mijn blog over leuke ideeën voor jullie trouwdag. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *