familieshoot wat trek ik aan en nog meer goede tips

Als je eindelijk een datum hebt gevonden, iedereen in de familie aanwezig kan zijn en het weer ook nog mee zit dan ben je al blij, totdat je ineens denkt… een familieshoot, wat trek ik aan???

Het beste kledingadvies bij een familieshoot is,voel je op je gemak in wat je draagt!  Wat voor stijl of kleur je ook kiest. Als je je lekker voelt dan zie je dat ook terug. En dat mag best wat meer ‘opgetut’ dan normaal, maar ben jij het en beweegt het prettig.


Ik heb hier wat kleding tips & tricks op een rijtje gezet voor een mooie look tijdens je familieshoot, zodat je nooit meer denkt wat trek ik aan.

This image has an empty alt attribute; its file name is famvHassel-0097-683x1024.jpg

Heerlijk dit toch, iedereen netjes maar toch zichzelf

Een familieshoot wat trek ik niet aan

Probeer drukke prints, grote logo’s en opvallende teksten op je kleding zoveel mogelijk te vermijden. 
Dit neemt al snel  de aandacht af van jullie en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Je oog kijkt naar de gelijkenis in plaats van de kids

Prints je oog valt er direct op

Ik zie Mickey, maar m’n kind nie(t)

Natuurlijk kan een logo, maar je oog trekt er weer wel naartoe.

Superleuk die broekjes bij de jeugd, kijk wel of het lekker valt bij de rest van de kleding. En bij twijfel pak je een andere broek mee.

Mode en een familieshoot

Natuurlijk wil je met de laatste trends mee gaan en iets dragen wat ‘hip’ is, maar pas op met bijzondere trends die misschien maar kort duren. 
Probeer te gaan voor een ‘tijdloze’ look. Je wilt over een paar jaar nog steeds kunnen genieten van je foto’s toch?.Kies een hele mooie basic en nee dat hoeft echt niet saai te zijn.
Als ik voor mezelf mag spreken, ik heb tijdens een shoot graag kleding aan die semi bedekt, dus bv mijn bovenarmen zijn te zien omdat het een luchtig doorzichtig bloesje is maar toch ook weer bedekt. 

Afstemmen met een familieshoot

Wanneer je met meerdere personen op de foto gaat is het leuk dat jullie de kleuren op elkaar afstemmen. 
Doe dit natuurlijk wel naar jullie eigen smaak zodat iedereen zich op zijn gemak voelt bij wat ze dragen. 
Wanneer de kleding te veel op elkaar afgestemd wordt dan kan het al gauw wat saai worden. 
Let ook op de sfeer van de  kleding samen. Een mantelpakje met een houthakkersblouse, een  goticstyle outfit en lieve bloemetjes, kan best druk zijn ( ergens ook wel heel tof als het klopt binnen de familie). 

Dat groen met oranje, een heerlijke combi toch. Dat papa geen oranje aan heeft is helemaal prima, te gestyled is niet altijd beter.

Het is leuk als bepaalde kleuren subtiel in elkaars kleding of accessoires terug komt. Je kunt bijvoorbeeld allemaal verschillende tinten grijs dragen in combinatie met witte kleding. Of allemaal pasteltinten of aardetinten. En zwart in verschillende stoffen en patronen.

Zwart, voor velen een favoriet kleur, wat spijkerstof erbij, een doorzichtig bloesje, een glimmende jurk en wat printjes. Oma valt op en dat is juist de bedoeling.

Je kunt ook meerdere kleuren uitkiezen, ik vind dat vaak werken. Zand en verschillende tinten blauw ( want precies kloppen doet dat toch niet, en dat is ook helemaal net nodig). Of wit met zand of blauw met een heftig kleurtje. En dat heftige kleurtjes geeft natuurlijk aandacht. Kijk ook eens in mijn portfolio familieshoots: https://photosandfeelings.nl/overige-shoots

Een rustige mooie sfeer, niemand hoefde te shoppen, dus dit is wat bij deze familie past.

Te gestyled

Jeans doen het ook altijd goed. Maar voorkom de kledingstijl spijkerbroek voor iedereen met een simpel wit shirt. 
Wil je wel deze kant op dan trekt er iemand een leuk spijkerjurkje  aan, zijn de shirts niet te eenvoudig en allemaal het zelfde. Heeft er iemand een mooi wit  licht bloesje aan en een ander een wit jurkje met een spijkerjasje enz.
Je hoeft dus echt niet hetzelfde aan te trekken.

Schoenen

Let ook op je schoenen, zijn ze netjes, zijn ze passend bij je outfit. Sommige foto’s zijn leuk om op blote voeten te maken. Hou rekening met de locatie en het weer wanneer je je schoenen voor de fotoshoot uitkiest.

Hemd en bh bandjes

Ja die hempjes bij vooral die kids die piepen er nogal eens uit, mss een keertje geen hempje aan? En bh bandjes, valt je shirt niet teveel naar links of rechts, wellicht is het slim een bepaalde kleur bh aan te trekken.

Kapsel

Ken je dat, je bent bij de kapper geweest maar het is net wat te stijfjes? Het is net niet jij, hou het speels, bespreek het met de kapper. Een goede coupe doet veel, dus doe er wel net wat meer je best voor.
Waait het erg hard en je hebt een shoot aan het strand, dan is het wel fijn dat je wat haar wegsteekt of de spuitbus binnen handbereik te hebben.
Heb je een kort kapsel, probeer dan niet de dag ervoor een afspraak te maken bij de kapper, het is vaak mooier dat het net een weekje eerder geknipt is.

Make-up

Less is more! Dat geldt eigenlijk voor alles tijdens de fotoshoot. Make up is uiteraard prima, graag zelfs, maar zorg dat je niet teveel glimt. Je krijgt hierdoor een vervelende lichtreflectie. Een hele felle lipstick kan op een foto ook net te streng overkomen. Niet bij een beautyshoot, maar wel bij een familieshoot. Probeer het rode in je gezicht weg te werken en zorg dat je vooral op je voorhoofd en neus matte poeder gebruikt. Ga niet te donker of te oranje qua foundation.

Als je je nagels graag lakt, kijk ze dan nog even na, het valt echt op als het afgebrokkeld is.

Mobieltjes uit de broekzakken

Nog een belangrijke tip: Zorg dat de broekzakken leeg zijn! Geen telefoons, sleutels, sigaretten of andere spullen in je zakken laten zitten tijdens de fotoshoot. Je ziet het duidelijk terug in de foto’s later. Dus zorg dat je een grote tas bij het hebt tijdens de fotoshoot waar je alle spulletjes in kwijt kunt.

En dan nu de allerbelangrijkste tip die ik kan geven: Geniet! Des te meer kun je straks genieten van het resultaat!

Kleuren

Kleuren kunnen een prachtige sfeer geven, je kunt zelfs zover gaan dat je het kleurenwiel erbij pakt. Ik heb dat met meerdere sessies gedaan en ik moet zeggen het geeft een heel mooi resultaat. Ben je met een grote familie dan vind ik persoonlijker belangrijker dat wat je aan hebt bij je/jullie past.
Wil je als gezin losgaan met een shoot en echt met de kleuren gaan werken, laat het me weten. Dan stuur ik je wat leuke weetjes door. Kijk ook eens op mijn pinterestborden: https://nl.pinterest.com/photosandfeelings/_saved/

Wat trek ik aan bij onze familieshoot

Ik hoop dat ik het je makkelijker heb gemaakt, met dit blog een familieshoot, wat trek ik aan. Het gaat er vooral om dat je het leuk en fijn vindt wat je draagt en daarom is het goed om er even over na te denken.Geniet van de fotoshoot, kleren maken de man, dus je bent al op de goede weg.

Mar 22, 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *